Reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, împreună cu specialiști și întreprinzători din sectorul alimentar maramureșean participă, în aceste zile, la Manchester, la un schimb de experiență interregional realizat în cadrul proiectului Food Chains 4 Europe, privind importanța cooperarii în dezvoltarea și promovarea unei industrii alimentare bazate pe produse locale și cu impact redus asupra mediului.

În 5 iunie 2019, prima zi a evenimentelor, experți britanici din regiunea Greater Manchester au prezentat trei exemple de succes privind colaborarea între diverse componente ale lanțului alimentar. Primul exemplu prezentat a fost “Rețeaua Orașelor pentru Alimentație Sustenabilă” – un program derulat în parteneriat de către agenții publice locale, companii, mediul academic și ONG-uri pentru promovarea unei alimentații sănătoase și durabile.

Un alt proiect este “Rețeaua de Inovare a Consiliilor Cooperatiste”, care reprezintă un parteneriat între autorități locale de la nivel național care se implică în găsirea de soluții mai bune în beneficiul comunităților locale. În acest sens, s-a definit un nou model de guvernare locală construit pe leadership civic, în care consiliile sunt parteneri egali cu cetățenii, pentru dezvoltarea locală.

Cel de-al treilea proiect prezentat se numește “Radacini Nordice” și este un proiect de amploare dezvoltat de Consiliul Local Oldham din zona metropolitană Manchester, prin care o suprafața de peste 300 ha, situtată între două zone urbane cu populație defavorizată va fi amenajată pentru diverse activități care să asigure locuri de muncă și zone recreative.

Partenerii proiectului Food Chains 4 Europe au prezentat, în a doua parte a zilei, stadiul de elaborare a planului de acțiune în cele cinci regiuni din proiect: Emilia Romagna (Italia), Plovdiv (Bulgaria), Flevoland (Olanda), Greater Manchester (UK) si Maramures (România). Prezentările au fost urmate de discuții și analize care să contribuie la realizarea unor planuri de acțiune viabile.

Articolul precedentAcademia Minerul Baia Mare face selecție la juniori republicani U19 și U17
Articolul următorElevul săltat de poliţişti se droga şi face parte din sistemul de protecţie