Un cioban de la o stână aflată în zona Socic din Săpânța, Maramureș a descoperit trupul neînsuflețit al unui bărbat, într-un elicopter de provenienţă rusească.

Potrivit primelor cercetări făcute de criminaliști, decesul bărbatului ar fi survenit  în cursul zilei de miercuri. Până în prezent, acesta nu a fost identificat.

Este vorba despre un elicopter tip Kamov Ka-26, de fabricație sovietic, folosit în misiuni aviochimice, în agricultură, pentru stropire cu soluții, fertilizare sau combaterea dăunătorilor.  Cel mai probabil, în cazul de față bărbatul făcea trafic cu țigări, mai ales că elicopterul nu are nici un însemn de înmatriculare, susțin surse din anchetă.

Elicopterul zbura clandestin în România, fără autorizație de zbor și ar fi violat spațiul aerian. Cadavrul pilotului era în descompunere, ceea ce arată că prăbușirea a avut loc cu ceva timp în urmă.

”Referitor la incidentul aviatic produs pe raza comunei Săpânţa s-a întocmit dosar penal si se desfășoară cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj” declara reprezentanții IPJ Maramureș.

sursa video: jurnalmm

Video: Facebook/Realitatea de Maramureș

Articolul precedentȘcoala Populară de Arte ”Liviu Borlan” nu se desființează
Articolul următorPilotul elicopterului prăbușit în Săpânța, identificat