Relațiile de conlucrare dintre profesia de avocat din România și cea din Republica Moldova se concretizează în acțiuni comune. Avocații din Regiunea de Nord-Vest a României s-au înfrățit cu colegii lor din Republica Moldova. În acest sens au parafat un protocol în prezența autorităților locale din Baia Mare și a celor județene.

„Este unul din cele mai importante documente profesionale ale avocaților din România și a celor de peste Prut, și totodată este o premieră în istoria avocaturii, ceea ce ne bucură enorm” a ținut să precizeze Emanoil Plosnită, președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Protocolul de înfrățire s-a semnat între Barourile Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Uniunea Avocaților din Republica Moldova iar pe baza acestuia, de astăzi relațiile și raporturile de prietenie și solidaritate se întăresc.

Decanul Baroului Maramureș, av. Florin Andreicuț a declarat că vor exista legături profesionale foarte strânse, inclusiv schimburi de experiență iar acțiunile comune se vor vedea în permanență, pentru că vor fi făcute publice.

Această întâlnire este un prim pas pentru viitoarele proiecte care urmează să aibă loc.

Articolul precedentConcert caritabil ”Suflet langa Suflet- Sansa la viata pentru Sarah”
Articolul următorInițiativă lăudabilă! De la cursuri, la plantat de copaci