Ambulatoriul Integrat al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare va fi extins și dotat. Pentru realizarea acestei investiții și-au dat votul și aleșii județeni, dar pe ultima sută de metri. Riscau să piardă o finanțare nerambursabilă pentru această investiție, din cauza faptului că nu s-a acordat o atenție sporită acestui demers și nici comunicarea dintre Consiliul Județean și Spitalul de Boli Infecțioase, instituție aflată în subordine, nu a funcționat la parametri optimi.

Consilierii județeni au aprobat documentația tehnico-economică aferentă obiectivului ”Extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare” în vederea finanțării prin Programul Operațional Regional 2014-2020. La limita termenului de depunere a documentațiilor, ceea este este impardonabil, au arătat mai mulți consilieri județeni. Liberalul Călin Bota, spre exemplu, a cerut mai multă seriozitate și rigurozitate în accesarea finanțărilor.

”Sper ca momente de genul acesta în care să aflăm cu câteva zile înainte de termenul la care expiră posibilitatea depunerii unor documentații pentru obținerea unor finanțări nerambursabile să ne prindă total nepregătiți pentru că este impardonabil ca, comunicarea între Consiliul Județean și Spitalul de Boli Infecțioase să se deruleze în acest mod. Nu mi se pare normal ca pregătirea unor astfel de documentații pentru a fi depuse spre finanțare să se facă pe ultima sută de metri, într-o săptămână, 10 zile în condițiile în care ghidul de finanțare a fost publicat în luna mai. Doamna director s-a pregătit de aceste lucruri începând cu luna septembrie pentru că a fost informată de către organismele de management și nicidecum de către cei care trebuiau să o facă, de la nivelul Consiliului Județean. Eu cred că trebuie să fim mai serioși, trebuie să fim mai riguroși și să ne pregătim să accesăm toate finanțările care sunt posibile, într-o manieră rezonabilă pentru că toate proiectele care se lucrează într-o săptămână, în 10 zile, nu ai cum să acorzi suficientă atenție tuturor elementelor care concură acelor proiecte astfel încât, în timpul derulării lor, în timpul implementării, să nu apară și probleme legate de generarea unor cheltuieli nerambursabile sau chiar a unor costuri pe care într-o primă fază, dacă tratam lucrurile cum trebuie, cu mult timp înainte, să le putem previziona așa cum o fac profesioniștii. Eu sper ca aceste lucruri să nu se mai repete”, a declarat consilierul județean PNL, Călin Bota.

„Sunt absolut de acord cu dumneavoastră și am spus-o și eu nu numai de data aceasta ci și de alte dăți. Într-adevăr trebuie să ne mișcăm un pic mai rapid, să fim mai eficienți și așa cum am spus, avem un portofoliu de proiecte și la fiecare lansare a unui ghid de finanțare sau axe de finanțare să fim foarte rapizi. Eu sper că și colegii noștri din Direcția de Dezvoltare au înțeles și vom acționa în consecință”, a răspuns vicepreședintele CJ Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.

Prin proiect se propune extinderea ambulatoriului existent, prin construirea unui corp nou de clădire cu destinația ambulatoriu și dotarea acestuia cu aparatură medicală specifică.

Articolul precedentZi plină de evenimente rutiere pe drumurile din Maramureș
Articolul următorMaramureșul se vede, din nou, în National Geographic