La împlinirea a 75 de ani de la deportarea evreilor maramureşeni, în Sighetu Marmației a avut loc evenimentul comemorativ ,,Întâlnirea între generaţii”. Cu acest prilej, în 20 mai, Elisha Wiesel și fiul său Elijah Wiesel au venit în vizită în Sighetu Marmației, orașul în care s-a născut și a copilărit tatăl respectiv bunicul lor, Elie Wiesel- scriitor, filosof, ziarist, activist în domeniul drepturilor omului, laureat în anul 1986 cu Premiul Nobel pentru Pace.

Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Tarbut Sighet împreună cu Primăria Municipiului Sighetu Marmaţiei, Muzeul Maramureşan, Comunitatea evreilor Sighetu Marmaţiei şi Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia comemorării deportării evreilor maramureşeni în mai 1944, având ca obiectiv major promovarea toleranţei, a înţelegerii între culturi precum şi cunoaşterea şi promovarea moştenirii culturale iudaice. Evenimentul a fost deschis publicului larg precum şi descendenţilor familiilor evreieşti din ţară şi străinătate.

Articolul precedent20 de milioane de euro pentru reconstrucția telegondolei și realizarea pârtiei olimpice din Borşa, Maramureș
Articolul următorCod galben pentru Maramureş. Din nou, risc de inundaţii