În 9 mai se sărbătorește Ziua Independenței, a Victoriei și a Europei. Cu acest prilej și în Sighetu Marmației astăzi au fost organizate o serie de manifestări. Solemnitățile s-au desfășurat pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român și au debutat cu intonarea imnurilor României și a Europei. La eveniment au luat parte oficialitățile locale, reprezentanții instituțiilor din oraș, invitați precum și câțiva sigheteni.

După acest moment solemn au urmat discursurile oficialităților prezente iar un sobor de preoţi a oficiat un parastas în memoria eroilor neamului şi în cinstea veteranilor de război.

”România constituie un exemplu fericit în Uniunea Europeană prin tripla semnificație pe care o are ziua de 9 mai. Într-o perioadă în care tensiunile politice din nefericire escaladează între state iar liniștea și stabilitatea sunt amenințate. Istoria a dovedit că doar popoarele care cred în victorie pot învinge iar înaintașii noștri erau animați nu doar de patriotism ci și de încredere în forțele proprii fapt concretizat la 9 mai 1877 prin proclamarea independeței de stat a României prin memoriabilele cuvinte rostite de Mihai Kogălniceanu: Suntem independenți!Suntem națiune de sine stătătoare!” a spus Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

A urmat apoi momentul solemn al depunerii de coroane la Monumentul Ostaşului Român.

Articolul precedentProiectul Food Chains 4 Europe a fost prezentat în cadrul Simpozionului ”Prezențe maramureșene în Europa”
Articolul următorȘcoala Populară de Arte ”Liviu Borlan” nu se desființează