Polițiștii de investigații criminale din Baia Mare, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au probat activitatea infracțională a unei grupări specializate în furturi din autovehicule. Trei bărbați au fost arestați preventiv.

În urma investigațiilor, poliţiştii băimăreni au reușit să probeze două fapte comise de trei bărbați, cu vârste cuprinse între 39 şi 44 de ani, toți din județul Arad, în cursul anului 2018. Cei în cauză ar fi folosit un dispozitiv de bruiere a semnalului radio transmis de telecomenzile sistemelor de închidere centralizată, pătrunzând în două autoturisme de lux de unde ar fi furat într-un caz suma de 80.000 de lei şi în celălalt 5.000 de euro. De asemenea, în 26 martie, în Bucureşti, aceiași hoți, folosind acelaşi mod de operare, ar fi furat dintr-un alt autoturism de lux suma de 75.000 de lei.

Miercuri, cei trei bărbaţi au fost depistaţi în trafic în Arad şi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, iar joi Judecătoria Baia Mare a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.  Totodată, s-a dispus indisponibilizarea autoturismului, în valoare de 50.000 de euro, cu care aceştia se deplasau şi care ar fi fost folosit la comiterea faptelor.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, existând indicii despre implicarea membrilor grupului infracţional în săvârşirea unor fapte similare în mai multe judeţe.

Articolul precedentDestinațiile turistice din Maramureș vor fi prezentate la conferința ministerială din București
Articolul următorDeputatul Vlad Emanuel Duruș a cerut demararea proiectului Autostrada Nordului