Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, înființarea Complexului Sportiv Național ”Lascăr Pană”, în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.

Obiectul de activitate al Complexului Sportiv Național ”Lascăr Pană” îl constituie administrarea bazei materiale destinate cu prioritate pregătirii loturilor naţionale şi olimpice, precum şi organizării competiţiilor sportive de nivel naţional şi internaţional. Secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza, spune că este pentru prima dată în ultimii 18 ani când Ministerul Tineretului și Sportului creează un Complex Sportiv Național, care se adaugă celor 9 deja existente în portofoliu.
Noul CSN din Baia Mare va avea dotări de ultimă generaţie şi va oferi condiţii de pregătire la cele mai înalte standarde pentru sportivii din loturile naționale și olimpice, dar va fi folosit și pentru găzduirea de competiții interne și internaționale.
Complexul va fi unul dintre cele mai mari centre naţionale și va reuni Sala Polivalentă

”Lascăr Pană” , baza de atletism, bazinele de înot, terenul de rugby şi un centru medical de refacere sportivă, la care se vor adăuga spaţiile de masă şi cazare pentru sportivi şi antrenori. Pe lângă acestea se are în plan şi deschiderea unei baze de pregătire de kaiac-canoe, sport care are tradiţie locală. Rămâne de văzut câți ani vor mai trece până când vom vedea bazele sportive din Baia Mare modernizate și dotate la standarde corespunzătoare, necesare unui Complex Sportiv Național.

Articolul precedentLPS Baia Mare a obținut, la ”Iași Trophy”, 14 medalii
Articolul următorBilanț la graniță. 25 de fraude vamale într-o lună