În capitala Moldovei s-a desfășurat recent concursul internațional de gimnastică ritmică ”Iași Trophy” și festivalul ansamblurilor ”Gineta Stoenescu”. LPS Baia Mare a obținut, la ”Iași Trophy”, 14 medalii.

Pe covorul de concurs au evoluat peste 140 de gimnaste din Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi mai multe cluburi din România: Ploieşti, Constanţa, Bucureşti, Baia Mare şi Iaşi. Gimnastele de la LPS Baia Mare s-au întors cu 14 medalii de argint şi bronz obţinute la categoriile prejunioare, junioare şi senioare în finalele pe obiecte – minge, cerc, măciuci şi panglică.

”Am participat anul acesta cu toate gimnastele care au fost în pregătire, de la mica gimnastă 6-7-8 ani și până la senioare și am obținut 14 medalii de argint și de bronz și Cupa de locul I pentru rezultatul cumulat pe echipe. Ne bucură foarte mult aceste rezultate, în special rezultatele de la senioare pentru că gimnasta noastră, Medeea Mic a concurat practic umăr la umăr cu gimnasta din Iași care tocmai s-a întors de la Campionatul Mondial de la Sofia. Nivelul competiției a fost foarte, foarte ridicat. ne bucurăm, de asemenea, și de clasarea în primii 6 a celor de la Mica gimnastă care ne arată că există un viitor la secția de gimnastică LPS Baia Mare. Dar nu putem să le uităm și pe cele de la junioare, pre-junioare care și ele au obținut mai multe medalii”, a declarat Ileana Iakob, profesor la catedra de gimnastică LPS Baia Mare.

Pentru LPS Baia Mare urmează un turneu internațional la Arad la sfârșitul lunii octombrie și în noiembrie, la București, Cupa României și Campionatul Național de Ansambluri, unde LPS Baia Mare va participa cu ansamblul de junioare, ansamblul cu panglici care a fost medaliat cu aur la Campionatele Școlare și cu ansamblul de categoria IV, ansamblul fără obiect.

Articolul precedentS-a rezolvat problema deficitului de personal la ITPF Sighetu Marmației
Articolul următorGuvernul a aprobat înființarea Complexului Sportiv Național ”Lascăr Pană”