Ieri 19 mai a.c. pe Aeroportul Internațional Maramureș a avut loc o nouă ediție a evenimentului “Maramureș Air Show”. 

Cel mai mare miting aviatic s-a bucurat de prezența a zeci de maramureșeni spre bucuria celor de la Aeroclubul României care au avut evoluții reușite, individuale și în formație, cu avioane de înaltă acrobație și planoare, combinate cu lansări de parașutiști din avion.
Invitați speciali au fost “Iacarii acrobați” și Jurgis Kairys, zborul lor fiind și cu efecte pirotehnice.

Prezența publicului a fost cea mai mare bucurie a noastră. Eu am 21 de ani de zbor și sunt al doilea cel mai tânăr pilot. Am dori să vină cât mai mulți tineri să învețe să zboare” ne-a declarat Andrei Șerbu, pilot de acrobație și membru al formației Hawks of Romania, unul dintre cei mai buni piloți acrobați din țara noastră.

Noi facem aceste demonstrații pentru a aduce tinerii cât mai aproape de noi, sa descopere instituția noastră. Instituția noastră face cursuri gratuite de zbor, pentru tinerii cu vârste între 16-23 ani iar ei văzând ce lucruri frumoase facem, pot veni să învețe, și astfel noi descoperim și talente care pot face perfomanță în acest domeniu” ne-a spus George Rotaru, director general Aeroclubul României, cel care este și instructor de zbor pe avion, planor, pilot de acrobație – cap al formației Hawks of Romania.

Maramureșenii prezenți au fost foarte încântați de modul cum acrobații au desenat pur și simplu cerul, prin spectacolul lor.

 

Articolul precedentAtenționare de ploi torențiale în Maramureș
Articolul următor20 de milioane de euro pentru reconstrucția telegondolei și realizarea pârtiei olimpice din Borşa, Maramureș