24 de localități din județul Maramureș nu au nici la această oră curent. Sunt 4 linii de medie tensiune afectate parțial și alte 103 posturi de transformare. 2.619 de consumatori, persoane fizice și juridice, sunt afectați de această situație provocată de ninsorile abundente.

A fost avarie azi și pe zona Cavnic. Echipele au ieșit în teren, una din linii a fost remediată și 800 de consumatori au din nou energie electrică. 24 de localități sunt afectate la această oră, iar 14 echipe de intervenție de la Electrica sunt în teren pentru remedierea deficiențelor. Localitățile sunt Cavnic, Sigehtu Marmației, Iapa, Valea Hotrarului, Copalnic, Ocoliș, Băița de sub Codru, Asuaju de Sus, Urmeniș, Tămășești, Ferneziu, Suciu de Sus, Rus, Unguraș, Șurdești, Negreia, Plopiș, Cetățele, Șișești, Dănești. Autoritățile au asigurat că aceste probleme vor fi remediate pe parcursul zilei. Nici consumatorii din Rona de Sus și Rona de Jos nu au avut energie electrică însă problema a fost remediată la orele amiezii.

Stratul de zăpadă este prezent pe arii extinse și măsura aseară până la 43 cm la Firiza. Circulația rutieră se desfășoară pe sectoarele de drumuri naționale în condiții de iarnă. Carosabilul drumurilor naționale din județ este acoperit cu un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 35 utilaje și au împrăștiat 283 tone sare. Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost în creștere ușoară. Gheața este formată la malul râurilor Ruscova și Botiza. Temperaturile scăzute au favorizat formarea unui pod de gheață pe râul Mara. Nu sunt însă probleme, apa circulă pe sub podul de gheață. Curg în schimb sloiuri de gheață pe râurile Iza și Mara. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului de exploatare.

 

Articolul precedentAnchetă internă la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare
Articolul următorCopiii din Sighetu Marmației cu rezultate deosebite la competiții extraoșcolare au fost premiați în cadrul galei ”Încurajează performanța”