Sărbătoarea Municipiului Baia Mare, “Castane 2018”, propune în cadrul celei de-a XXVI-a ediții un program amplu de activități culturale, reacreative, educative și sportive.

Manifestarea este organizată de Primăria și Consiliulul Local al Municipiului Baia Mare, iar anul acesta are loc sub auspiciile Centenarului Marii Uniri a României.
Festivalul băimărean a debutat vineri cu o ședință festivă a forului deliberativ al municipalității, eveniment la care a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș. În acest cadru festiv, vicepreședintele administrației județene a felicitat organizatorii pentru perseverența de care au dat dovadă în perpetuarea acestei sărbători tradiționale.

“Este o sărbătoare a comunității maramureșene, care ne face să fim uniți, iar acest lucru este foarte important. Festivalul Castanelor tinde să devină o sărbătoare a României, datorită multitudinii de evenimente și de activități din diverse domenii, cuprinse în program. Municipiul Baia Mare este astăzi Capitala Națională a Tineretului și acest eveniment face parte dintr-un program național. Mă bucur că astăzi, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Maramureș, partener în organizarea acestui tradițional festival, am onoarea de a participa și a ma implica în evenimentul de suflet al comunității noastre. Municipiul Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș sunt parteneri în realizarea celui mai important eveniment care-i UNEȘTE pe băimăreni, pe maramureșeni!”, a precizat Ioan Doru Dăncuș.

Municipiul Baia Mare îmbracă haina sărbătorii până duminică, 7 octombrie. Tot vineri au fost deschise oficial și Târgul de produse tradiționale, Expo-Flora, expoziția Rivulus Dominarum, Festivalul minorităților, Târgul meșterilor populari, precum și alte expoziții, demonstrații și competiții sportive și culturale. Nu a lipsit din programul manifestării nici spectaculoasa paradă de deschidere a evenimentului „Castane 2018”. Seara s-a încheiat cu concertul de muzică folk susținut de Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Florin Chilian, Ducu Bertzi și Dinu Olărașu, respectiv cel de muzică ușoară susținut de BUG Mafia, The Motans, Vanotek, Sore și Lidia Buble.
În continuarea festivalului, pe scena “Castanelor 2018” vor mai fi susținute concerte de muzică clasică – Opera Națională Română Cluj Napoca, concerte de muzică modernă: Alina Eremia & Band, Smiley, Lora & Band, Vunk, Antonia, Carla’s Dreams, Andreea Banica, Directia 5 & Alinka, Holograf, Loredana, Compact, Irina Rimes, Adda & Band, Delia & Band. De asemenea, vor mai urca pe scenă și Deepcentral, Grasu XXL live cu Band, Connect-R, Randi, Gipsy Casual, Goran Bregovic, DJ Mahmut Orhan, DJ Sava & Carine & DDY Nunes.
Totodată va avea loc și un concert de muzică ușoară: Dida Dragan & Band, Gabriel Cotabiță, Luminița Anghel, Gabriel Dorobanțu, Monica Anghel.

Pentru iubitorii de muzică populară, organizatorii au pregătit pentru zilele de duminică, câte un Regal folcloric – Spectacol Festiv cu Ansamblul Folcloric Național Transilvania și alte ansambluri profesioniste din regiunile istorice ale României.

Articolul precedentMinaur Baia Mare, duel împotriva unei echipe pretendente la titlu
Articolul următorInspectoratul pentru Situații de Urgență ” Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș are inspector șef nou