Mai sunt locuri în şcolile din Maramureş, dar puţine, pentru părinţii care doresc să îşi înscrie copiii, în clasele pregătitoare.
În prima etapă ce a avut loc în perioada 4-15 martie, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale, la nivelul judeţului Maramureş au fost depuse 2.445 de cereri dintre care 2.086 de cereri vizează copii cu vârsta de şase ani împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv, în timp ce 359 sunt pentru copii cu vârsta de şase ani împliniţi în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv.
Cele mai renumite şcoli din Baia Mare au deja locurile ocupate în procent de 98 la sută la clasa pregătitoare.Faţă de anii trecuţi, părinţii pot depune cererea de înscriere şi online.
„Şcolile situate în centrul municipiului Baia Mare sunt de obicei mult mai solicitate, faţă de cele din cartiere. La unele unităţi de învăţământ abia mai sunt locuri. Vorbim despre Şcoala Nicolae Iorga unde sunt înscrişi până acum 103 copii, atât la tradiţional cât şi la step by step, aici se mai primesc cereri doar la clasa cu predare în limba maghiară; la Şcoala George Coşbuc mai pot fi înscrişi puţin peste 10 copii în timp ce la Şcoala Lucian Blaga sunt deja cereri preluate pentru 120 de copii, asta înseamnă că deja cele 4 sunt ocupate. Totuşi vor fi situaţii şi în etapa a doua de înscrieri, când vor veni părinţi cu viza de flotant şi conform legii, nu pot fi refuzaţi. Împreună cu conducerile şcolilor vom încerca să găsim soluţii” ne-a declarat Adriana Meşter, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş .

În pri­ma etapă, cererile-tip de înscriere mai pot fi completate, online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, până vineri, 22 martie, inclusiv. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a unui membru al comisiei, între orele 8 şi 18, zilnic, de luni până vineri. Listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere vor fi afișate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al ISJ Maramureş, vineri 29 martie.
A doua etapă rezervată completării, depunerii şi validării cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscriși sau care nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie. Pentru anul şcolar viitor, în Maramureş, sunt disponibile 3.996 de locuri. ceea ce înseamnă un număr de 201 clase pregătitoare.

Articolul precedentMaramureşenii vor sărbători Ziua Europei în Luxemburg și la Viena
Articolul următorIPJ Maramureș: Activități dedicate Zilei Poliției Române