Autorităţile judeţului Maramureş fac pregătiri pentru sărbătorirea Ziua Europei în Luxemburg și la Viena. În urma discuţiilor purtate de Consiliul Județean Maramureș cu Ambasada României în Marele Ducat al Luxemburgului, în contextul preluării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, instituția județeană a fost invitată să reprezinte România într-un amplu program cultural. Astfel, Consiliul Județean Maramureș va fi prezent în Luxemburg, în 9 mai 2019, alături de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș și Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”.
Ziua de 9 mai este nelucrătoare în Luxemburg și atunci va fi organizat, în cea mai reprezentativă piață a orașului, Târgul European, unde fiecare țară membră UE va avea un stand propriu cu produse locale specifice – culinare, tradiționale, de turism, iar afluența de public european sau internațional va fi mult mai mare. La acest eveniment, România va fi reprezentată de județul Maramureș.
Totodată, în perioada 11 – 12 mai 2019 reprezentanţii judeţului vor participa la evenimentul ”Celebrarea Zilei Europei la Poarta maramureșeană de la Viena”. Poarta maramureșeană a devenit o atracție turistică și un loc de întâlnire anuală a românilor din Austria, iar în preajma Zilei Europei, care se aniversează în 9 mai, județul Maramureș a mai organizat momente artistice și degustări culinare la această poartă.

Gică Popescu va fi prezent în Luxemburg pentru promovarea României ca organizatoare a turneului final Euro 2020

”În 9 mai vor fi prezenți cu standuri de promovare participanți din cele 27 de state membre. Județul Maramureș ca reprezentant al României, va avea o zonă specială în această piață unde vor fi pregătite gustări tradiționale, vor fi organizate prezentări tematice de către meșterii populari, vor fi expuse produse de artizanat, dar și costume populare din România. În seara zilei de 8 mai va avea loc un meci de fotbal între Ambasada României și selecționata Maramureșului, care vor juca împotriva reprezentanților misiunilor diplomatice ale Comisiei Europene. Căpitanul echipei noastre va fi Gică Popescu, consilier onorific al primului-ministru, cel care va fi prezent în Luxemburg pentru a promova România ca și țară organizatoare a turneului final Euro 2020, care se va desfășura în București”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș.
La Poarta maramureșeană din Viena va fi organizat şi un eveniment special la care sunt invitaţi și românii din Diaspora.

Articolul precedentInvestițiile pentru anul 2019 pe cursurile de râuri din Maramureș, dezbătute la Consiliul Județean
Articolul următorÎn Baia Mare, bătaie pe locurile de la clasa pregătitoare