În perioada 24 – 26 ianuarie, poliţiştii maramureşeni sunt la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

În această minivacanţă şi poliţiştii rutieri vor acţiona zilnic pe drumurile publice, pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de conducerea cu viteză excesivă, în acest sens fiind amplasate mai multe aparate radar.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor monitoriza starea de viabilitate a drumurilor publice de pe raza de competenţă teritorială şi modul de intervenţie a administratorilor drumurilor în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea formării poleiului sau a altor fenomene meteo de natură a perturba buna desfăşurare a traficului.

Pentru a contribui la îmbunătăţirea fluenţei traficului rutier şi reducerea numărului de evenimente nedorite, poliţiştii le reamintesc şoferilor să fie respectuoşi în trafic şi să respecte regulile de circulaţie.

IPJ Maramureș:

”Aşadar, conduceţi cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi drum, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea unor depăşiri, acordaţi prioritate atât altor vehicule cât şi pietonilor! Nu uitaţi, atât siguranţa dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic este cea mai importantă!”

 

Articolul precedentSistem de radiocomunicații digitale pentru Salvamont România
Articolul următorAtenţionare de călătorie transmisă de MAE pentru românii aflați în Franța