În municipiul Sighetu Marmației, județul Maramureș, a avut loc joi, 12 iulie, Simpozionul ”Anii nesfârșiți ai patriei. Contribuția Armatei Române la realizarea Marii Uniri”. Prin acest eveniment s-a dorit omagierea veteranilor de război maramureșeni în anul Centenarului Marii Uniri. 

Evenimentul a fost organizat de către Centrul Cultural al M.A.I. cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, a Primăriei Municipiului Sighetu Marmației, a Muzeului Satului Maramureșean și a Corpului Național al Polițiștilor.

”Am dorit ca în acest an, fiind anul centenarului să îi omagiem așa cum se cuvine pe veteranii de război maramureșeni. În județul Maramureș mai sunt aproximativ 60 de veterani de război, o parte dintre ei se află printre noi, este sărbătoarea lor și merită toată lauda, tot respectul nostru pentru ceea ce au făcut pentru România, pentru Maramureș”, a precizat Vasile Moldovan, prefectul Județului Maramureș.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul istoricii prezenți dar veteranii de război care au fost invitați speciali.

Articolul precedentDupă ce mai mulţi cetăţeni s-au plâns de ţânţari şi căpuşe, administraţia băimăreană anunţă dezinsecţie şi deratizare
Articolul următorȘapte unități de învățământ, dintre care una în Maramureș, recepționate în cadrul proiectului Reabilitarea Infrastructurii Școlare