????????????????????????????????????

Astăzi, magistrații Tribunalului Maramureș l-au condamnat, pentru luare de mită, la 3 ani de închisoare cu suspendare pe fostul arhitect șef al Municipiului Baia Mare, Mircea Dinculescu. 
Acestuia i s-a aplicat o pedeapsa complementară, mai exact a interzicerii, pe o durată de 3 ani, a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat si dreptul de a exercita funcţia de arhitect in cadrul unei instituţii sau autorităţi publice.
Instanţa a dispus ca pedeapsa să fie cu suspendare dar în schimb arhitectul Dinculescu va fi supravegheat timp de 4 ani, şi mai mult, va efectua muncă în folosul comunităţii pentru 100 de zile, într-o instituţie publică din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, instituţia şi tipul de activitate urmând a fi stabilite de Serviciul de Probaţiune Cluj. Pentru aceasta muncă, fostul arhitect nu va fi plătit.
Prin aceeaşi sentinţă, instanţa l-a condamnat pe mituitor, un dezvoltator imobiliar şi patronul unui bar de pe strada Școlii din Baia Mare, la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare pentru săvărşirea infracţiunii de dare de mită.
Pedeapsa lui este suspendată pe un termen de 2 ani, acesta urmând să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, într-o instituţie publică din Municipiul Baia Mare, respectiv Primăria Baia Mare, instituţia şi tipul de activitate urmând a fi stabilite de Serviciul de Probaţiune Maramureş.
Hotărârea Tribunalului Maramureş nu este definitivă, împotriva acesteia putând fi introdusă calea de atac a apelului în termen de 10 zile de la comunicare.
De subliniat ca în timpul derulării procesului, instanța a anulat interceptările convorbirilor telefonice efectuate în perioada 15 ianuarie 2016 – 9 martie 2016 şi a planşelor fotografice întocmite în 11 și 16 februarie 2016 și 10 martie 2016.
Fostul arhitect al oraşului Mircea Dinculescu a fost reţinut in iunie 2016 de catre procurorii DNA care au constatat că acesta, având calitatea de arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, a primit de cinci ori mită.

Articolul precedentBrebul este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din România
Articolul următorFără fructe la şcoală! Există o contestaţie