Nu credeţi tot ce vi se spune și nu oferiţi bani sau bunuri de valoare unor necunoscuţi, Nu vă lăsaţi copleşiţi de poveşti înduioșătoare, avertizează oamenii legii. Poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune şi furt, după ce au fost sesizaţi ieri că un bătrân de 79 de ani, din municipiu, a rămas fără 3500 de lei şi un ceas cu brăţară din aur.

Primele verificări au relevat că în timp ce se afla lângă un centru comercial de pe strada Victoriei, bătrânul a intrat în vorbă cu doi bărbaţi necunoscuţi, care se aflau într-un autoturism. Aceştia i-au spus că o rudă de-a lor a avut accident, este internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare şi l-au rugat să-i conducă până la spital. Apoi, cei doi necunoscuţi l-au convins pe bătrân să le împrumute pentru aproximativ o oră 3.500 de lei, necesari pentru îngrijiri medicale. Astfel, cei doi au ajuns în locuinţa bătrânului, au primit banii şi duşi au fost. Ulterior, bătrânul şi-a dat seama că îi lipseşte şi un ceas cu brăţară din aur. Realizând că a fost înşelat, vârstnicul a sesizat poliţia care acum desfăşoară cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Articolul precedent159 de societăţi comerciale şi ATM-uri verificate de poliţiştii specializaţi în sisteme de securitate
Articolul următor49 de persoane au donat sânge în Sighetu Marmației