Apar informații noi în cazul accidentului aviatic de lângă Săpanţa, unde ieri un cioban a găsit un elicopter prăbuşit iar în epava acestuia era pilotul.

După ce pilotul care se află în elicopterul prăbușit a fost identificat în persoana unui cetătean din Belarus, Dimitri Evghenevic Kostikov de 48 de ani, s-a aflat și faptul că acesta era comandantul adjunct al echipei de elicoptere din Minsk.


Aceste informații sunt menționate într-o aplicație din Belarus, unde sunt o mulțime de fotografii cu bărbatul la manșa aparatelor de zbor, inclusiv la manșa elicopterului de tip Kamarov K26, identic cu cel prăbuşit la Săpânţa.

Potrivit șefului Districtului Ocolului Silvic din Săpânța, Sandu Griguța, cel care a ajuns primul la locul accidentului după ce a fost sesizat de cioban, după cum au fost rupți copacii, elicopterul se îndrepta mai mult că sigur spre Ucraina.

Griguţa a declarat pentru vasiledale.ro ca pilotul era îmbrăcat cu haine care aveau și însemne militare rusești. El spune că deși în zonă este un punct de observație al Poliției de Frontieră, elicopterul el nu a putut fi observat din cauza stratului gros de zăpadă.
Cei care cunosc fenomenul contrabandei spun că nu este exclus că pilotul să fi fost contactat de contrabandiștii din Ucraina pentru a pilota pe timp de noapte acest model de elicopter, pe care l-ar fi avut pregătit.

Ei se bazează pe faptul că aparatul poate ridica aproximativ o mie de kilograme la 1.000 de metri altitudine, ceea ce ar fi însemnat 30 baxuri de ţigări la un transport, iar introduse ilegal în România valoarea acestora ar fi fost de circa 10.000 de euro.

Aceste informații nu sunt încă confirmate oficial, deocamdată se iau în calcul două ipoteze de lucru: contrabanda cu ţigări sau spionajul.

 

Sursa foto: vasiledale.ro

Articolul precedentNoi medalii la înot în Tunisia
Articolul următorPelerinajul anual la Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației