Tunisia a fost gazda ediției a IV-a a Campionatelor Arabe de Înot Masters. La acest eveniment România a fost reprezentată de către Delia Ana Kovacs și Sorin Octavian Stoica, legitimaţi ai Asociației Club Sportiv Gold Stars Baia Mare.

Cei doi sportivi masters au reușit să cucerească medalii importante.

-Delia Ana Kovacs-categoria 40-44 de ani-5 locuri I în probele de 50 m spate, 100 m spate, 200 m spate, 100 m liber, 200 m liber

-Sorin Octavian Stoica-categoria 35 -39 de ani-locul IV 100 m bras, locul VI 100 m liber și 400 m liber

La start s-au aliniat sportivi masters de la 76 de cluburi din lume, cea mai numeroasă delegație, cu peste 50 de sportivi, fiind cea din Egipt.

O provocare a fost proba de 3 kilometri open water care s-a înotat în Marea Mediterană. Deși temperatura apei a fost de 16 grade, Sorin Octavian Stoica a reușit la categoria sa de vârstă, să urce pe cea de a două treaptă a podiumului cucerind medalia de argint.

În clasamentul open a fost al 9-lea sportiv care a ieșit din apa.

„Temperatura apei a fost scăzută însă mi-au dat bătăi de cap valurile și vântul, dar și salinitatea apei. Un concurs frumos, greu, dar mă bucur că am reușit să îmi îmbunătățesc timpii și să stabilesc baremele pentru Campionatele Mondiale care se vor desfășura în vară, în Corea”, a declarat Stoica.

„Ne bucurăm că am luat parte la un astfel de eveniment. A fost frumos având în vedere că ne-am numărat printre cei mai valoroși sportivi masters din țările arabe, și nu numai. Urmează campionatele naționale ale României care se vor desfășura luna viitoare la Reșița. Sperăm că și acolo să reușim să ne îmbunătățim timpii”, a punctat Delia Kovacs.

Articolul precedentFestivalul Dacilor Liberi aduce noutăţi inedite
Articolul următorInformaţii noi în cazul accidentului aviatic de lângă Săpânţa