Cu 9 medalii – 7 de aur și 2 de argint – s-au întors acasă înotătorii clubului Gold Stars Baia Mare de la Campionatele Europene de Înot Masters.

Competiția s-a desfășurat săptămâna trecută, la Kranj, în Slovenia. Echipa Gold Stars Baia Mare a fost reprezentată de șase sportivi: Delia Ana Kovacs, Luminița Silvia Pop, Ana Michaela Coman, Ligia Medrea, Alex Coci și Ștefan Ioan Gherghel. Acesta din urmă s-a întors acasă cu patru medalii de aur și una de argint. Însă, trecând peste succesul echipei, Ștefan Gherghel râde cu un ochi, iar cu altul plânge. Sportivul băimărean, care are în palmares și trei titluri olimpice, spune că antrenamentele sunt dificile, la fel ca viața în România. Asta pentru că nu au, de fapt, un bazin unde să își poată desfășura normal antrenamentele. Iar sportul, oricare ar fi el, nu este încurajat, în general, în țară.

Cel mai prospăt membru al Clubului Gold Stars Baia Mare este recordmanul și campionul la înot Alex Coci. S-a antrenat în SUA alături de Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, iar acum este stabilit în Anglia. Pentru competiția din Slovenia, Coci spune că s-a antrenat puțin. A obținut 4 medalii, trei de aur și una de argint.

Deși nu a urcat pe podium, Delia Kovacs e mândră că palmaresul clubului pe care îl reprezintă a fost îmbogățit cu încă 9 medalii câștigate la un campionat european.

Înotătorii de la Gold Stars Baia Mare și-au stabilit deja obiectivele pentru 2019.  Pe primul loc sunt Campionatele Mondiale de Natație Masters 2019 din Coreea de Sud.

Delegația României a obținut la Campionatele Europene de Înot Masters din Slovenia 16 medalii, cele mai multe – 9 la număr – fiind câștigate de înotătorii clubului Gold Stars Baia Mare.

Articolul precedentStrada Tepliței din Sighet a fost reabilitată prin procedura de aplicare a unor straturi succesive de emulsie și pietriș
Articolul următorNoi categorii de personal didactic incluse la plata cu ora