ACS Kickbox Baia Mare a reluat antrenamentele în forță. Clubul mizează mult pe sportivii săi care, deși mulți sunt amatori, speră ca anul acesta să obțină cât mai multe medalii la galele de kickbox. Iar cea mai importantă competiție din acest an este un campionat european, ce va avea loc în toamnă.

2018 a fost un an plin de realizări, dar și cu decepții pentru clubul ACS Kickbox Baia Mare. Sportivii au punctat cum nu se putea mai bine la galele pro din țară dar clubul a și pierdut campioni, care au ales să renunțe la cariera sportivă, din motive personale. Instructorul susține că este un sport destul de costisitor și mai mulți sportivi au ales să se angajeze ori să activeze în alte domenii.

”Începem iar cu amatorii, sunt optimist. Chiar am niște copii foarte buni. Începem 2019 în forță, avem prima gală în 16 februarie la Timișoara, unde voi pleca cu 5-6 copii. Pentru 2019 mai avem în 9 martie Cupa Centura României la Deva. Avem și o fată luptătoare care se descurcă foarte bine. Chiar dacă lumea zice că nu e sport de fete, credeți-mă, e și sport de fete, nu numai de băieți, Și fetele pot să acceseze și chiar foarte sus. Mai avem Campionatul European, WKF, în octombrie. De aceea vom participa la toate galele cu acești copii pentru că îi pregătesc pentru acest campionat european și dacă avem rezultate, poate reușim să dăm și campioni europeni. Așa cum v-am obișnuit, și de la campionatul mondial și european chiar am venit cu medalii foarte multe, și aur, și bronz și argint”, a spus instructorul clubului ACS Kickbox Baia Mare.

Tinerii care azi activează la ACS Kickbox Baia Mare și-au propus anul acesta să devină campioni la categoriile lor.

”Am fost foarte mare fan al luptătorului Cătălin Moroșanu, am văzut ce sport face și am încercat și eu. Mi se pare ok și greu, câteodată, dar merită să încerci”, a spus Vlad Filip.

”Practic acest sport de 4 ani și am avut 3 concursuri, 2 câștigare iar unul egalitate, două în Timișoara și unul aici, în Baia Mare. Un prieten mi-a spus că face acest sport și mi s-a părut interesant”, a arătat Darius Iluț.

”Părinții mă îndeamnă să fac sport și nu mi-a plăcut niciun sport pe care l-am practicat până acum. Am ajuns la kickbox și mi-a plăcut foarte mult. Am participat la o gală pe care am câștigat-o, ar fi trebuit să particip la încă una numai că am fost bolnav și următoarea gală e în 16 februarie. Îmi doresc să particip la cât mai multe gale și să le câștig”, a adăugat Adrian Cheța.

”Am participat la o gală, am câștigat, am avut foarte mari emoții, m-am bătut cu o fată care avea mai multe meciuri decât mine, aveam aceiași ani și, din păcate pentru ea, a pierdut”, a spus Andreea Cosma.

”Am văzut prima oară la verișorii mei și mi-a plăcut, am mai văzut tot felul de meciuri la televizor și m-am hotărât să încerc și eu”, a spus fratele Andreei, Mihai Cosma.

”De aproape 2 ani jumate practic acest sport, am avut și concursuri. Mi-a plăcut că e un sport de contact, contezi doar tu și tu trebuie să fii cel mai bun. Nu depinzi de o echipă. E un sport care te învață să te autocontrolezi, să te aperi, te dezvoltă ca persoană, să fii mai sociabil. Am participat la vreo 15 competiții. Deși la început am avut mai multe înfrângeri, am reușit să iau bronzul la Campionatul Național la categoria sub 65 de kilograme. Îmi doresc ca 2019 să îmi aducă cât mai multe victorii, cât mai multe meciuri la care să particip, am în plan să intru la Campionatul European din octombrie ”, a adăugat Ronald Solticzki.

Sportivii se antrenează în prezent pentru competiția care va avea loc la Timișoara, gală de kickbox programată pentru data de 16 februarie.

 

 

 

Articolul precedentProgramul Teatrului Municipal Baia Mare în perioada 9 februarie – 13 februarie
Articolul următorE vremea vacanțelor la preț redus