”Împreună pentru o comunitate mai sigură!” – este noua campanie a Poliţiei Române, de prevenire a criminalităţii în mediul rural. În judeţul Maramureş, campania a fost lansată ieri, în comuna Ardusat, de pe raza Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa.

În cadrul activităților preventive desfășurate, şeful Postului de Poliţie Ardusat, agent şef de poliţie Petcaş Adrian Andrei a susţinut o sesiune de informare cu angajaţii primăriei, cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte.

A fost abordată problematica infracţiunilor comise cu violenţă pe fondul consumului de alcool, cele mai frecvente metode de înşelăciune folosite de escroci, precum şi aspecte ce ţin de siguranţa locuinţei sau a bunurilor proprii.

Campania are şi o componentă educativă în unităţile de învăţământ, astfel încât la Şcoala Gimnazială din Ardusat elevii au avut o întâlnire cu poliţiştii de prevenire, de ordine publică şi cu un echipaj al Grupei Canine Maramureş. În scopul conștientizării minorilor cu privire la importanța adoptării conduitei preventive poliţiştii au abordat subiecte precum siguranţa rutieră, siguranţa online şi siguranţa pe perioada vacanţei.

În perioada aprilie – iunie 2019, Inspectoratul de Poliție Județean Maramureş, va derula activităţi preventive la nivelul tuturor secţiilor de poliţie rurală, pentru conștientizarea cetățenilor din mediul rural asupra importanței prevenirii în ceea ce privește furturile, înşelăciunile, accidentele rutiere, precum și importanţa asigurării antiefracţie, a prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

 

Articolul precedentȘcoala altfel: Jandarmii maramureşeni alături de elevi
Articolul următorÎN SCOP CARITABIL: Sighetenii sunt invitați să cumpere tablouri realizate de copii