Un băimărean, care dorea să meargă la muncă în străinătate, a fost indus în eroare şi determinat să depună 100 de lei într-un cont. După ce şi-a dat seama că a fost înşelat, a sesizat poliţia.

 Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au întocmit dosar penal şi desfăşoară cercetări după ce au fost sesizaţi ieri, 26 februarie, cu privire la comiterea unei înşelăciuni. Victima, un băimărean de 45 de ani, a precizat că a contactat un bărbat necunoscut, care a postat pe site-ul olx un anunţ cu privire la locuri de muncă în străinătate, şi care l-a determinat să depună suma de 100 de lei într-un cont. Ulterior, băimăreanul şi-a dat seama că a fost înşelat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi desfăşoară cercetări în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

IPJ Maramures:

”Pentru a preveni astfel de incidente, vă sfătuim să nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi în avans sume de bani, să nu acceptaţi  să depuneţi bani în conturi sau să nu transmiteţi sub nicio formă bani unor persoane necunoscute care, pentru a vă câştiga încrederea vă oferă informaţii ce vă induc în eroare! Totodată, nu furnizaţi prin niciun mijloc date personale! În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, sesizaţi de îndată poliţia!”

Articolul precedentTrei victime în urma unui accident de circulaţie pe DN 18
Articolul următorProprietarii de păduri ar putea primi subvenții de la APIA