Începând cu data de 1 martie 2019, Agenția de Plăți in Intervenție în Agricultură va demara campania de depunere a cererilor de plată pentru anul 2019. În acest sens președintele Asociației crescătorilor de animale și deținătorilor de teren agricol și forestier de pe Valea Vișeului informează că de anul acesta este disponibilă și o măsură pentru proprietarii de păduri.

Nicolae Mișulec îi încurajează pe cetățenii care dețin terenuri forestiere să acceseze această măsură.

”Începe un nou an în care depunem cereri la APIA, de la 1 martie și până în 15 mai și rog toți fermierii dar și pe deținătorii de teren agricol și forestier să fie foarte atenți și să încerce să depună acele cereri la timp, când au primit invitația, ca să nu creeze aglomerație. Vreau să vă spun că a apărut în sfârșit și o măsură pentru proprietarii de pădure, asta înseamnă că a apărut o măsură prin APIA, măsura 15, și îi rog pe deținătorii de teren forestier să încerce să aceseze această măsură, să citească cu atenție ghidul solicitantului”, a spus Nicolae Mișulec, președintele Asociației crescătorilor de animale și deținătorilor de teren agricol și forestier de pe Valea Vișeului.

Nicolae Mișulec a mai precizat că această măsură vine în sprijinul proprietarilor de pădure care nu pot exploata acea suprafață.

”O să comunic prin intermediul dumneavoastră că sunt beneficiari la un hectar cu aproximativ 140 euro pe teren forestier, adică trebuie să aibă minim 100 de hectare de pădure atât primăria cât și composesoratele sau asociațiile proprietarilor de păduri, ceea ce este foarte bine. Este o măsură care îi ajută pe proprietarii de pădure unde ei nu pot exploata și unde nu este o activitate economică rentabilă, ei pot lăsa acea pădure să se odihnească și în schimb vor primi 140/hectar”, a adăugat Nicolae Mișulec.

Campania de primire a cererilor se va încheia la data de 15 mai.

Articolul precedentIPJ MARAMUREȘ: ”Nu depuneţi bani în conturile unor persoane necunoscute atunci când doriţi să vă angajaţi”
Articolul următorMaraMedica – Manifestare științifică și expozițională în domeniul medical, în Baia Mare