Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a găzduit azi, 21 februarie, evenimentul de lansarea a proiectului Consolidarea capacităţii pentru combaterea criminalităţii organizate şi întărirea cooperării transfrontaliere prin îmbunătăţirea bazei materiale şi realizarea de sesiuni comune de pregătire a forţelor de poliţie în domeniul criminalistic (FIROUA), EMS ENI cod 2SOFT/4.3/152.

 Principalul obiectiv al acestui proiect, finanţat în cadrul Programului Operaţional România – Ucraina 2014 – 2020 este creşterea cooperării regionale pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate şi cooperarea transfrontalieră.

 Întâlnirea a fost deschisă de şeful inspectoratului, comisar şef de poliţie Liviu – Constantin Grozavu, care a subliniat pe lângă importanţa îmbunătăţirii schimbului de bune practici între poliţiştii maramureşeni şi cei din cadrul poliţiei regionale Ivano Frankivsk Ucraina şi eforturile pe care le-a depus echipa poliţiştilor maramureşeni pentru implementarea proiectului.

 Până la finalul perioadei de implementare a proiectului se propune achiziţionarea unei baze materiale specifice structurilor criminalistice, participarea poliţiştilor la sesiuni de pregătire pentru utilizarea echipamentelor şi elaborarea unor strategii comune de lucru.

 Proiectul beneficiază de o finanţare de 99.944 euro, respectiv 477.632 lei.

Articolul precedentRaportul de activitate al Casei Județene de Pensii Maramureș pentru luna ianuarie
Articolul următor„În fiecare zi mi-am crescut nivelul şi mă bucur că pot juca din nou finala!” Simona Halep a spulberat-o pe Jennifer Brady