În această perioadă la nivelul județului Maramureș au loc testări ale Sistemului RO-ALERT. Întrucât în cursul acestei dimineți, în urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERT către populație, în mai multe zone au fost sesizate atât cazuri de primire multiplă a respectivului mesaj, cât și de modificare a textului transmis, ISU Maramureș vine cu lămuriri despre aceste testări.

Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență dau asigurări că aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situații de urgență reală. Perioada alocată testelor este până la data de 30 iulie, iar în cazul persistenței unor erori aceasta ar putea fi prelungită, urmând a comunica public intervalul alocat verificării Sistemului RO-ALERT.

”Suntem conștienți de disconfortul creat și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă derularea acestor teste este obligatorie având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT. Dezactivarea opțiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență reale. Totodată, vă adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgență 112 pentru a semnala eventuale deficiențe ale Sistemului RO-ALERT, au precizat reprezentanții ISU Maramureș.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș asigură cetățenii că toate aspectele sesizate vor fi analizate de specialiștii angrenați în tot acest proces, urmând ca disfuncționalitățile să fie remediate în timpul cel mai scurt posibil

Articolul precedentMinerul a terminat la egalitate primul amical disputat pe teren propriu
Articolul următorMinistrul Turismului a fost la Borșa pentru a semna proiectul de finanțare a telegondolei și a pârtiei olimpice