Premergător sărbătorilor de iarnă, specialiștii Serviciului Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ” Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș au efectuat mai multe controale la sălile de evenimente.

Totodată, cu această ocazie, s-au desfășurat și acțiuni de informare preventivă. Pe parcursul acestora, pompierii au prezentat angajaților din unitățile controlate diverse măsuri de prevenire a situațiilor de urgență și modul de comportament în eventualitatea producerii acestora.

Specialiștii Inspecției de prevenire au constatat 23 de deficiențe pe timpul controalelor. Dintre acestea, patru au fost remediate pe loc. Printre deficiențele constatate s-au numărat neefectuarea mentenanței periodice pentru instalațiile de limitare și stingere a incendiilor, lipsa documentelor și evidențelor specifice apărării împotriva incendiilor, respectiv neplanificarea și neexecutarea de exerciții și/sau aplicații tactice proprii, privind alarmarea, evacuarea și intervenția în caz de incendiu.

Pompierii au  aplicat mai multe sancțiuni, dintre care 12 au fost avertismente și 9- amenzi. Totalul acestora se ridică la 18 mii de lei. Societățile comerciale care au fost sancționate cu avertisment, pentru diverse nereguli, trebuie să le remedieze în termen de 30 de zile.

Articolul precedent1385 pacienți au ajuns la UPU Baia Mare, în doar câteva zile
Articolul următorScandal în prima zi a anului în Baia Mare