Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș  a efectuat controale la unităţi ce desfăşoară activităţi de prelucrarea primara a lemnului. Au fost controlate 43 de unităţi cu un număr total de 784 lucrători. În timpul controalelor au fost constatate 67 neconformităţi pentru care s-au stabilit măsuri de remediere. Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate 67 sancţiuni contravenţionale din care 4 amenzi, în valoare de 27.000 lei.

Principalele deficienţe constatate: nu s-a efectuat marcarea si delimitarea cailor de acces, locurile de munca nu sunt curăţate şi întreţinute,  nu toţi lucrătorii sunt dotaţi cu echipamentele individuale de protecţie, nu exista semnalizare de securitate, lipsă plan revizii şi reparaţii pentru echipamentele de muncă, instrucţiunile proprii de securitate şi sănătate în muncă nu sunt întocmite având în vedere particularităţile activităţilor şi locurilor de muncă, lipsa protective la curelele de acţionare de la fierăstrăul circular,nu s-a reactualizat evaluarea riscurilor de accidentare .

Totodată, acţiunea  a avut ca scop  creşterea gradului de conştientizare, atât a angajatorilor cât şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării la locul de muncă a legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Articolul precedentConcurs județean de colinde în Bârsana
Articolul următorA fost dezvelită o placă comemorativă omagială pe casa muzeu Ilie Lazăr din Giulești