După ce pe site-urile de socializare au apărut fotografii potrivit cărora mai mulți câini ar fi fost otrăviți în curtea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, reprezentanții instituției dezmint informațiile și spun că în curtea instituţiei nu au fost găsite animale decedate.

Pintr-o postare pe un site de socializare însoțită de căteva fotografii, Asociația Suntem Vocea lor din Sighetu Marmației spune că a primit o sesizare că în curtea Poliției de Frontieră Sighet s-au otrăvit câțiva câini.

”Am primit sesizare că la Poliția de Frontieră se otrăvesc câini.Acesta este un câine sterilizat de noi,de aceea și crotal. Al doilea cu crotal,fratele lui a disparut si el.Stiti că acest lucru se pedepsește conform legii? Daca conștiința nu va pedepsește,atunci mergem pe cale legală. A fost depusă o plângere la Politie in acest sens. Nu sunt gunoaie,sunt suflete. Sunt vieți, și nu sunt singure…..Nu ne oprim aici!Știți de ce?Pentru că ei nu pot vorbi,nu se pot apăra,dar noi da”, au postat pe facebook reprezentanții Asociației Suntem Vocea lor.

În urma acestor acuzații Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a emis un punct de vedere prin care spune că au fost demarate verificări iar aceste fapte nu s-au dovedit a fi reale.

”În referire la aspectele sesizate în mass media, menționăm faptul că au fost demarate verificări de către personalul specializat din cadrul inspectoratului, iar  în spațiul perimetral al instituţiei nu au fost găsite animale decedate. Menţionăm că, atunci când în perimetrul inspectoratului au fost identificaţi alți câini, decât câinii de serviciu ai poliției de frontieră, de fiecare dată a fost informat și s-a solicitat sprijinul Serviciului Ecarisaj din cadrul Primăriei Sighetu Marmației, pentru ca patrupedele fără stăpân să fie sterilizate și crotaliate  de către personal abilitat”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighet.

Acești au mai precizat că la nivelul instituţiei au fost dispuse masuri administrative  de  consolidare a gardului de protecţie,  astfel încât in incita instituţiei sa nu intre animale fără stăpân, pentru a proteja câinii de serviciu ai Politiei de Frontiera.

 

 

Articolul precedentIoan Pop, noul procuror şef al Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie
Articolul următorS-a stabilit programul Cupei Satelor