Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au reținut trei cetățeni din Sri Lanka, doi bărbați și o femeie, care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Cei trei cetățeni sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Azi dimineață, poliţiştii de frontieră  din cadrul ITPF Sighetu Marmației – SPF Berveni, Satu Mare, au declanșat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 01.35, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Oar,  trei persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera de stat cu Ungaria. Deoarece persoanele în cauză nu-şi justificau prezența în zonă, echipajul poliţiei de frontieră a procedat la legitimarea acestora.

Cei în cauză au fost duşi la sediul Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor, constatându-se astfel că este vorba de trei cetăţeni din Sri Lanka, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 29 şi 40 de ani, care au intrat legal în România.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cei trei cetăţeni din Sri Lanka sunt cercetați de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, au fost predați în cursul zilei de astăzi reprezentanţilor Biroului pentru Imigrări al judeţului Satu Mare.

Articolul precedent( FOTO) Grav accident rutier în Sighetu Marmației. Un tânăr de 22 de ani a murit
Articolul următorAccident cu victime în Viile Apei