Direcţia Silvică Maramureş a demarat campania de împădurire „Luna plantării arborilor 2019”. Primii care au răspuns  prezent demersului autorităţilor locale de a proteja mediul, au fost jandarmii maramureşeni.

Ca urmare, astăzi 5 aprilie a.c., Ocolul Silvic Şomcuta Mare a organizat o acţiune de plantare puieţi, activitate la care efective de jandarmi au participat alături de silvicultori şi de elevi din cadrul instituţiilor de învăţământ din localitatea Şomcuta Mare.

Au fost plantaţi aproximativ 6000 de puieţi pe o suprafaţă de peste trei hectare de teren. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş, a participat constant la astfel de acţiuni ce au ca scop protejarea naturii şi refacerea ecosistemului, prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, combaterea braconajului sau acţiuni de ecologizare.

Această acţiune are ca scop încurajarea plantării arborilor şi asigurarea protecţiei şi conservării fondului silvic şi a mediului. Copacii absorb dioxidul de carbon din atmosferă şi produc oxigen astfel că, prin participarea la asemenea acţiuni contribuim la îmbunătăţirea calităţii aerului.

Articolul precedentÎntâlnirea tinerilor ortodocși din Protopopiatul Sighet
Articolul următorElevii din Sighetu Marmației au făcut curățenie în mai multe zone din oraș