Jandarmii maramureşeni se vor afla la datorie şi vor asigura ordinea şi siguranţa publică pe timpul manifestărilor ce vor avea loc în spaţiul public şi în zona de competenţă a posturilor montane din judeţul nostru.

La reşedinţa unităţii, funcţionează permanent un serviciu operativ condus de Inspectorul şef  şi adjuncţii acestuia, o subunitate de intervenţie gata oricând să intervină acolo unde starea de normalitate, atmosfera specifică acestei sărbători a anului, ar putea fi deranjată.

În data de 31.12.2018, începând cu orele 22:30, Primăria municipiului Baia Mare, organizează în cadrul evenimentului „Iarna Băimăreană” în Piaţa Libertăţii din Baia Mare – Revelionul băimărenilor – concert de muzică modernă şi foc de artificii. De asemenea, în cadrul aceluiaşi eveniment, în data de 01.01.2019, începând cu orele 18:00, Biserica Greco Catolică ,,Sfânta Cruce” organizează un ,,Concert de Anul Nou”- muzică clasică, iar pe data de  01.01.2019, începând cu orele 10:00, pe raza oraşului Baia Sprie se va desfăşura obiceiul de iarnă „Jocul Moşilor ”.

 Vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, în zonele unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane (gări, autogări, pieţe, târguri, etc.), în zonele cu potenţial criminogen ridicat. Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Maramureş recomandă celor care participă la manifestările organizate să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale şi să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare.

Jandarmii de la Posturile Montane Şuior, Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa  din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, vor fi prezenţi în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice  intensificând acţiunile în zona de competenţă şi în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în diferite situaţii. Jandarmii montani acţionează zilnic în aceste staţiuni turistice şi trasee montane din judeţ pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică,  pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi pentru salvarea celor aflaţi în dificultate.

IJJ Maramureș: ,,  Vă asigurăm pe dumneavoastră, cetăţeni ai Maramureşului în slujba cărora ne aflăm, de deplinul nostru devotament în misiunile care ne sunt încredinţate. Vă dorim un An Nou fericit dumneavoastră şi celor dragi! ”

Articolul precedentIonel Bogdan, președinte PNL Maramureș: “Incompetența actualei guvernări va afecta pe termen lung dezvoltarea țării, iar primele semne vor apărea în 2019”
Articolul următorCum va fi vremea în Maramureș în următoarele zile