Vremea a fost in general inchisa si apropiata de normalul termic al perioadei. Trecator, pe arii restranse a nins slab. Cantiatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 0.8 l/mp la Vf. Iezer. Vantul a suflat in general slab. Temperaturile maxime au fost de 3 grade la Targu Lapus, Ocna Sugatag si 4 grade in Baia Mare. In zona montana inalta s-a semnalat ceata.
Stratul de zapada este inca prezent pe arii relativ extinse si masura pana la 26 cm, la Vf. Iezer.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -1 grad la Targu Lapus, Cavnic, Borsa si Ocna Sugatag, 0 grade la Viseu de Sus si Petrova si 1 grad in Baia Mare. Cel mai rece a fost in Pasul Gutai, -3 grade.
Circulatia se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed. Zapada framantata se gaseste pe carosabilul DN 18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180, unde masoara pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 12 utilaje si au imprastiat 53 tone sare. Cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri nationale. Ninge la Viseu de Sus (DN 19 si DN 17C). Vizibilitatea este redusa in trafic de ceata, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop, intre km 165 si km 175.
Sectoarele de drumuri judetene din judet sunt curate si umede. Angajatii societatii au actionat cu noua utilaje si au raspandit 70 tone de material antiderapant. 
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -2 grade la Cavnic si Ocna Sugatag, -1 grad la Targu Lapus si Borsa, 0 grade in Baia Mare, la Viseu de Sus, Dragomiresti, Sighetu Marmatiei, Petrova, Seini si Baia Sprie.
Stratul de zapada masoara: 49 cm in Pasul Gutai, 47 cm la Baiut, 44 cm la Cavnic, 33 cm la Firiza, 28 cm in Baia Borsa, 25 cm in Poiana Borsa, 22 cm la Viseu de Sus si Coroieni, 21 cm la Mara, 20 cm la Grosii Tiblesului, 26 cm la Vf. Iezer, 12 cm la Ocna Sugatag, 11 cm la Targu Lapus.
Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost inregistrate probleme deosebite. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor din judet, datorita conditiilor meteorologice.
Vremea va fi astazi in general inchisa si apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Indeosebi ziua, temporar vor cadea precipitatii slabe sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. La munte va ninge. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 4 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.
In prima zi a anului 2019, conform prognozei meteorologice, vremea va ramane in general inchisa. Cerul va fi mai mult noros. In cursul serii si al noptii, pe arii extinse vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Cantitatile de apa vor depasi local 10 l/mp, izolat 15-20 l/mp si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari temporare indeosebi noaptea, iar in zona montana inalta va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 3 grade, iar cele minime intre -2 si 0 grade.
In data de 2 ianuarie vremea se va mentine in general inchisa. Cerul va fi mai mult noros. Ziua, pe arii relativ extinse, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Noaptea, local, va ninge. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare, iar in zona montana inalta va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade, iar cele minime, in scadere fata de noaptea precedenta, intre -5 si -2 grade.
Pentru data de 3 ianuarie, prognoza meteorologica prevede ca vremea se va raci si va deveni, local, geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi temporar noros. Indeosebi in cursul zilei, pe arii relativ extinse la munte si local in rest, va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare ziua iar in zona montana inalta va viscoli sau spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 si 1 grad, iar cele minime intre -13 si -8 grade.

Articolul precedentJandarmii maramureșeni, la datorie de Anul Nou
Articolul următorSfaturi de la medici: ”Atenție la excesele alimentare”