Ca în fiecare an înainte de sărbători, medicii îi îndeamnă pe cetățeni să fie cumpătați atunci când vine vorba de mâncare și băutură. De cele mai multe ori sărbătorile vin şi cu necazuri pentru cei care exagerează cu delicatesele puse pe masă și nu puţini sunt cei care își petrec noaptea dintre ani pe patul de spital.

“Recomandările noastre sunt cumpătarea, totul trebuie mâncat cu măsură, nu trebuie făcute excese alimentare, nu trebuie făcut exces de alcool. Este foarte important ca alimentația normală, mâncarea de dulce cum se spune să se înceapă cu măsură, deoarece în zilele următoare apar colicile abdominale, colicile biliare, toată lumea are discomfort abdominal. Vă rugăm pe cât posibil să aveți grijă la ceea ce mâncați, gustați din toate dar nu faceți excese”, a spus un medical specialist din cadrul Compartimentului Primiri Urgențe.

 Medicii atrag atenția că anumite categorii de persoane sunt mai vulnerabile la excesele alimentare.

“Pacienții diabetici, pacienții hipertensivi pentru că tuturor ne plce o bucată de cârnați, o bucată de șuncă, care tradițional la noi sunt puse și păstrate cu sare, persoanele care se știu cu probleme de natură biliară dacă nu vor fi atenți vor fi pacienți de-ai noștri”, a precizat medicul.

 Și alcoolul consumat în cantități mari ne poate compromite sărbătorile.

Articolul precedentCum va fi vremea în Maramureș în următoarele zile
Articolul următorMemorialul “Tiberiu Rusu” de la Cluj Napoca: CS Minaur a pierdut cu Gloria Bistriţa şi HC Zalău