Spitalul Județean de Urgență dr. Constantin Opriș din Baia Mare va inaugura miercuri 3 aprilie, Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte. La eveniment va participa și ministrul sănătății, ec. Sorina Pintea. Conducerea unității spitalicești a explicat faptul ca această investiție este foarte importantă pentru viața pacienților  oncologici, atât din Maramureș, cât și din județele limitrofe și este vorba despre mii de persoane, care se află pe listele de așteptare pentru a beneficia de tratamente, pentru a-și prelungi viața. Radioterapia este una din formele de tratament necesare în aceste afecțiuni.

Spitalul din Baia Mare a fost prima unitate spitalicească care a fost dotată cu un sistem complet de radioterapie, făcând parte din programul de finanțare al Bancii Mondiale, în 2017, când Sorina Pintea era încă manager al unității spitalicești. Buncărul pentru sistemul de radioterapie a fost însă construit, din fondurile proprii ale spitalului băimărean.

Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte este dotat cu un CT stimulator, acceleratorul linear de particule-aparat de ultimă generație, seturi de imobilizare pentru accelerator și set complet de dozimetrie. Investiția se ridică la peste 5 milioane de euro.

Articolul precedentCupa Rivulus Pueris la Șah și-a desemnat câștigătorii
Articolul următorPrefect pentru o zi