Se ridică noi semne de întrebare în privința Consiliului de Administrație la Drumuri-Poduri Maramureș, societate aflată în subordinea Consiliului Județean. Semnalul de alarmă este tras de președintele PNL Baia Mare, Călin Bota, consilier județean.

Liberalul Călin Bota susține că problema Consiliului de Administrație al Societății Drumuri-Poduri trenează deja de 3 ani. În 2016 au fost demarate procedurile pentru selecția și desemnarea administratorilor Societății Drumuri-Poduri Maramureș, ocazie cu care a fost selectat un consiliu de administrație care, potrivit lui Bota, niciodată nu a prezentat în Consiliul Județean programul de activitate și ceea ce aveau de stabilit conform Ordonanței 109 în vederea menținerii societății la niște parametri funcționali.

”S-au demarat procedurile de selecție a unui nou Consiliu de Administrație, urmare a sesizărilor pe care le-am făcut în mod repetat în cadrul Consiliului Județean și constatăm cu stupoare în data de 25 octombrie că termenele de desemnare și de selecție a acestor administratori nu pot fi respectate pentru că scrisorile de intenție pe care onorabilii candidați nu au știut să și le încheie, scrisori de intenție care nu trebuiau decât să cuprindă raportat la scrisoarea de așteptări pe care Autoritatea Publică Tutelară a publicat-o în momentul în care a declanșat această procedură. Trebuie să răspundă acelei scrisori de așteptări și să vină cu planul domniilor lor vizavi de ceea ce ar însemna dezvoltarea și menținerea acestei societăți în parametri funcționali și chiar de dezvoltare. Am sesizat acest lucru și în Consiliul Județean însă se pare că suferim de autism și nu ne dăm seama că în momentul în care vei avea administratori care nu sunt capabili să completeze un formular și să îl predea complet, ce așteptări putem să avem de la acei administratori ca destinele unei astfel de societăți să fie conduse în termeni echilibrați și până la urmă generatori de beneficii atât pentru comunitatea județului Maramureș și autoritatea publică numită județul Maramureș care i-a însărcinat acelei companii administrarea unei rețele de aproximativ 800 kilometri de drumuri județene”, a declarat președintele PNL Baia Mare, Călin Bota.

Liberalul a mai arătat că Societatea Drumuri-Poduri Maramureș avea la un moment dat 1,5 milioane lei de încasat de la autoritățile locale, în speță de la primării. Călin Bota speră ca actuala conducere a instituției județene să manifeste mai multă atenție la această problemă și să dea dovadă de rigurozitate în rezolvarea acestei situații. ”De­semnarea unui consiliu de administrație, pe termen de patru ani, în condițiile în care unii nu prea știu ce să scrie în documentele înaintate autorității publice tutelare, ne garantează din start incompetența și incapacitatea acestora de a gestiona problemele companiei de drumuri   județene”, a mai punctat Bota.

 

 

Articolul precedentConcurs culinar maramureșean evaluat de experți internaționali
Articolul următorIONEL BOGDAN (PNL): ”Avem nevoie de un guvern care să reprezinte interesele românilor și care să mențină parcursul european al României”