Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), prin Fundația USAMV, se alătură demersului Ministerului Educației și Cercetării în cadrul campaniei #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ, cu un proiect prin care vor fi donate elevilor din licee situate în comunități dezavantajate, tablete conectate la internet, cu abonament inclus și susținut de USAMV pentru 24 de luni.

În cadrul acestui parteneriat, Ministerul Educației și Cercetării va identifica împreună cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București liceele în care susținerea învățării la distanță este necesară. Astfel, un prim lot de 500 de tablete va fi livrat săptămâna viitoare.

Luând în considerare discrepanțele din perspectiva predării online între mediul urban și mediul rural, între comunități cu acces la tehnologie și comunități dezavantajate, tabletele și abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioadă de 24 luni sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV, cu scopul de a se asigura o pregătire online eficientă a elevilor pentru examenul național de Bacalaureat și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești.

„Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui învățământ echitabil și de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condițiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim în acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaționale asupra sistemului de învățământ”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul USAMV București.

„Felicit USAMV pentru inițiativa de a se alătura campaniei lansate de Ministerul Educației și Cercetării. Este încă un exemplu de solidaritate în jurul educației, care nu poate decât să genereze rezultate bune pentru sistemul de educație din România”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

În ultima perioadă, Guvernul României, prin Ministerul Educației și Cercetării, alături de unitățile de învățământ și universitățile românești, de Consiliul Național al Rectorilor, de asociațiile de părinți, elevi și studenți, de sindicatele din învățământ și de toți partenerii din educație, derulează demersuri pentru a putea oferi elevilor și studenților o educație de calitate, în pofida accesului deficitar în mediul rural la mijloace informatice, precum și în pofida condițiilor de predare dificile, îndeosebi în mediul rural, în contextul suspendării cursurilor.

Articolul precedentMitrea: România are nevoie de suportul european în criza coronavirus
Articolul următorHotelierii care au jefuit patrimoniul statului ar trebui sa dea gratis camerele pe perioada de stare de urgenta!