Începând de luni, 8 octombrie, Liga Studenților ”Pintea Viteazul” – LSPV începe campania de recrutare de membri noi în rândul studenților din Centrul Universitar Nord din Baia Mare, sub sloganul „Fii actor, nu spectator!”. Timp de două săptămâni, studenții care doresc să se implice și în activități de voluntariat, pe lângă activitatea academică, sunt așteptați să se alăture organizației studențești.

Membrii noi vor beneficia de acces gratuit la training-uri de formare pe diferite teme. Totodată, aceștia pot primi, la cerere, certificate de voluntariat care vor atesta atât experiența, cât și competențele acumulate de-a lungul activității lor de voluntariat. Cei care doresc să se înscrie în organizația studențească trebuie să completeze formularul de înscrierepe care îl găsesc la standurile Ligii Studenților din fiecare facultate sau la sediul organizației.

,,Liga Studenților ”Pintea Viteazul” este mediul potrivit în care studenții beneficiază deoportunități de dezvoltare personală și profesională. Într-un context European și național în care studenții au dificultăți în a-și găsi un loc de muncă, voluntariatul poate reprezenta un punct de plecare în realizarea unei experiențe profesionale. Conform Legii Voluntariatului 78/2014, experiența de voluntariat poate fi considerată experiență profesională dacă activitatea este realizată în domeniul studiilor. Astfel, prin voluntariat se pot dobândi abilități și competențe, se pot exersa și îmbunătăți comportamente și atitudini necesare pentru dezvoltarea tinerilor.Din experiența mea de până acum, pot spune că abilitățile și competențele pe care membrii unei organizații studențești le dobândesc în urma activității de voluntariat au venit în completarea a ceea ce le oferă mediul academic. Așadar,îi așteptăm cu nerăbdare pe studenții Centrului Universitar Nord să se alăture echipei noastre. ” a declarat Ioana Grad, secretar general al Ligii Studenților ”Pintea Viteazul’’.

 

Articolul precedentMARAMUREȘ: Drumuri județene reabilitate și din credit bancar
Articolul următorSighetu Marmației a găzduit o nouă ediție a Cupei Tatăl și copilul