Mai mulți copaci s-au prăbușit astăzi pe DN 18 în Pasul Gutâi din cauza rafalelelor de vânt puternic. La fața locului s-au deplasat echipe de intervenție care au acționat cu drujbe pentru a tăia copacii și a degajă carosabilul de materialul lemnos.

Întrucât astăzi în municipiul Baia Mare vântul prezintă intensificări temporare care ating 40-50 km/h, Comitetul Județean pentru Situații de Uurgență Maramureș recomandă închiderea ferestrelor de la locuințe sau de la alte categorii de construcții. Cetîțenilor li se recomandă să evite trecerea prin apropierea imobilelor aflate în construcție, a copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură care pot fi dislocate de rafalele de vânt și care pot pune viață în pericol. O atenție deosebită trebuie acordată și sarpantelor de pe blocurile de locuințe, care pot fi smulse de rafalele de vânt puternic și pot pune în pericol viață persoanelor care trec sau se află prin acele zone.

Proprietarii de autovehicule sunt sfătuiți să nu-și parcheze mașinile sub copacii izolați sau în apropierea unor arbori care se pot fi prăbușiți de rafalele de vânt și produce daune acestora. Aceeași sugestie este de a nu lasă autoturismele nesupravegheate în apropierea stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție sau care sunt dezafectate, a căror elemente de contructii se pot prăbuși pe autovehicule. În cazul afectării de vântul puternic al unor stâlpi de la rețele de iluminat public sau ruperii unor cabluri electrice, cetățenii sunt îndemnați să nu atingă acești stâlpi sau firele căzute la pământ. Maramureșenii sunt rugați să anunțe, prin sistemul unic de apeluri de urgență 112, apariția unor probleme generate de intensificarile de vânt. Turiștii care se aventurează pe trasee montane li se recomandă să își anunțe prezența în zona jandarmilor montani și salvamontiștilor, pentru a nu fi puși în situația de a fi expuși unor pericole care să le pună în primejdie viață.

Articolul precedent10 cazuri de gripă clinică în Maramureș
Articolul următorA fost suplimentat numarul echipelor de interventie pentru remedierea defectiunilor din reteaua de alimentare cu energie electrica