Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat, în ultimele 24 de ore, în județul nostru, 114 misiuni. Cele 222 efective angrenate au participat la depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, la fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, la acțiuni pentru combaterea criminalității economice, la verificarea prin misiuni specifice a respectării măsurii de izolare la domiciliu de către persoanele aflate în evidențe, la acțiuni în domeniul combaterii criminalității economice, la asigurarea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării interdicțiilor impuse societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate, instituite după declararea stării de urgență.

S-au verificat, la nivelul unităților administrativ-teritoriale peste 1500 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu în conformitate cu prevederile ordonanțelor militare. S-au aplicat 149 de sancțiuni contravenționale în valoare de 336.130 lei. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare s-au confiscat bunuri materiale în valoare de 3032 lei.

În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 133 de persoane care nu au respectat Ordonanța Militară nr.3/2020 cu privire la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. În Maramureș sunt 33 locații de carantinare. Sunt în izolare la domiciliu 2039 persoane, statistică ce include și membri familiei.

În carantină sunt 1124 persoane venite din state aflate în zona roșie și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită respectarea ordonanțelor militare, măsurilor de igienă și distanță socială/fizică stabilite de către specialiști. Informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate și numărul de teste sunt comunicate doar la nivel național de către Grupul de Comunicare Strategică.

Articolul precedentSighetean prins şi reţinut imediat după comiterea unui furt
Articolul următorAnunțul Patriarhiei: Pelerinajul de Florii se suspendă. În noaptea de Înviere, credincioşii pot ieşi doar la ferestre, balcoane pentru a-și spune „Hristos a înviat!”