Aseară, în jurul orei 22.00, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Sarasău au fost sesizaţi că pe D.N.19, în localitatea Sarasău, a avut loc un accident de circulație soldat cu pagube materiale. La faţa locului s-a constatat că un tânăr de 32 de ani, domiciliat în Baia Mare, care conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a părăsit partea carosabilă şi a întrat în coliziune laterală cu un autovehicul care staționa regulamentar în afara părții carosabile, într-o parcarea special amenajată.

Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, unde i-au fost recolate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Tot ieri, în jurul orei 19.15, poliţiştii Secției 7 Poliţie Rurală  Suciu de Sus au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism. Persoana de la volan şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea sa.

La scurt timp, şoferul autoturismului urmărit a pierdut controlul direcţiei de mers iar maşina a ajuns în şanţ. La volan a fost identificat un tânăr de 26 de ani domiciliat în comuna Cernești. În urma verificărilor s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere. Deoarece emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Orășenesc Târgu-Lăpuș, unde i-au fost recoltate două probe biologică.

În cauză se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Articolul precedentTelVerde pentru suport psihologic și sprijin social
Articolul următorPompierii maramureșeni au intervenit la mai multe incendii în perioada sărbătorilor pascale