Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne împreună cu Asociația Proacta EDU vine în sprijinul cetățenilor cu o nouă linie telefonică de tip TelVerde, de această dată pentru suport psihologic și sprijin social.

 Prin proiectul “Voluntarii Împreună” desfășurat la nivelul DSU, în urma unor analize efectuate, este prezentată operaționalizarea unui nou număr de telefon la care apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon 0800070030  se poate apela gratuit, din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00-24.00.

Acest număr de TelVerde este complementar celui  dedicat exclusiv informării cetățenilor despre COVID-19, precum și platformelor #FiiPregatit și #CeTrebuieSaFac, respectiv numărul TelVerde 0800800358, înființat la data de 27 februarie 2020 la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății.

Cetățenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații legate de noul Coronavirus sau pentru suport psihologic și sprijin social să apeleze cele două  linii  de TelVerde, în funcție de specificul informațiilor solicitate.

 Pentru o bună gestionare a situațiilor de stres, tensiune, anxietate, singurătate, frică etc., care pot interveni pe perioada pandemiei de COVID-19, operatorii TelVerde vor face legătura între apelanți și comunitățile suport care fac parte din proiect, astfel încât populația să primească răspunsul și/sau sprijinul aferent situației în care se regăsește. 

“Această inițiativă vine în sprijinul populației României într-un moment dificil în care adaptabilitatea și reziliența psihologică sunt elemente importante pentru echilibrul uman. Particularitatea acestui proiect constă în faptul că regrupează o comunitate diversă, inclusiv experți, reprezentanți ai mediului asociativ, minorități, persoane cu dizabilități, etc.” spune dr. Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

 Prin implementarea proiectului “Voluntarii Împreună” se dorește centralizarea problemelor de ordin psiho-emoțional din teritoriu și punerea la dispoziție a unei infrastructuri de voluntari care sa fie acoperitoare la nivel național, prevenind astfel riscul apariției unor pseudo-specialiști sau falși voluntari.

 

Articolul precedentNoi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost anunțate de către autorități. Bilanțul a ajuns la 8.936 de cazuri de persoane infectate.
Articolul următorMARAMUREȘ: Accidente cu pagube materiale produse pe fondul consumului de alcool