Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au întocmit dosar penal şi cercetează un bărbat din Bozânta Mică bănuit de comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic.

Verificările efectuate până în acest moment au relevat că bărbatul, care conducea un autoturism, ar fi acroşat ieri, 19 februarie, un exemplar de interes cinegetic, din specia căprior, pe care ulterior l-a transportat la domiciliul său, unde l-a prelucrat. De asemenea s-a stabilit că acesta nu este membru de vânătoare şi deţinător legal de arme şi muniţii de vânătoare.

Probele biologice au fost înaintate D.S.V. Maramureș în vederea efectuării unei examinări medico-veterinare de specialitate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de  braconaj cinegetic, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42 alin 1,  lit. a din Legea 407/2006-modificată și transportul vânatului dobândit sau recoltat în condițiile art. 42 din legea menţionată anterior.

Articolul precedentȚigări în valoare de peste 70.000 lei, confiscate la frontiera de nord
Articolul următorMaramureșean cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive