Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 6.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 70.200 de lei. Ieri, 19 februarie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării. Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit, spre teritoriul statului vecin. În vederea reținerii persoanelor, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. La fața locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră, care a procedat la supravegherea și cercetarea zonei, fiind descoperite opt colete cu țigări. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 70.200 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Articolul precedentRealitatea pe net. Invitatul primei ediții este dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.
Articolul următorMaramureșean cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic