Foto arhiva

Ieri după-amiază poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi de către administratorul unui magazin din  Baia Mare, despre faptul că o persoană necunoscută a sustras suma de aproximativ 2500 lei, de sub o tejghea din incinta magazinului. Pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere instalate în magazin şi mediatizate de mai multe site-uri locale de ştiri, persoana bănuită de comiterea furtului a fost repede identificată de cetăţeni.

Este vorba despre un tânăr de 32 de ani din Baia Mare. Acesta a fost preluat de pe stradă de doi bărbaţi cu spirit civic care l-au dus la poliţie. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 ”Poliţia apreciază orice sprijin din partea societăţii civile în identificarea şi prinderea infractorilor, acesta fiind şi scopul campaniei ”SUNT UN OM RESPONSABIL”, iniţiată de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş. Totuşi, recomandăm cetăţenilor să cheme poliţia la faţa locului atunci când au date certe despre persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, deoarece, acţionând pe cont propriu, se pot expune unor riscuri privind securitatea lor fizică. Admiţând că acesta a fost un caz fericit, în care persoana identificată nu a ripostat, îi felicităm pe cei doi cetăţeni şi le mulţumim pentru sprijinul acordat”, au precizat reprezentanții IPJ Maramureș.

 

Articolul precedentDepozit ilegal de gunoaie pe o stradă din Sighetu Marmației
Articolul următorVizită la Casa Memorială Ilie Lazăr din Giulești