Cercetările făcute de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi ai Biroului de Ordine Publică din Baia Mare au dus la soluţionarea mai multor furturi comise în acest an în oraș din buzunare, genţi şi poşete, precum şi din societăţi comerciale. O băimăreancă de 29 de ani este bănuită de aceste hoții, din care unele  în complicitate cu un bărbat de 29 de ani din Bacău, concubinul suspectei, şi un tânăr de 18 ani din Maramureş.

 

Din cercetările efectuate în cauză a rezultatfaptul că cei doi concubini au săvârşit unele fapte penale în prezenţa fiului lor minor, în vârstă de 3 ani,  care a fost  folosit fie pentru distragerea atenţiei persoanelor vătămate, fie pentru a împiedica martorii oculari să observe momentul sustragerii bunurilor. Cu privire la acest aspect a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  Maramureş, pentru stabilirea şi aplicarea uneia dintre măsurile de protecţie specială prevăzute de Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporţie de 65%.Faţă de suspectă a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore şi s-a dispus continuarea cercetărilor acesteia în stare de libertate.Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi pentru depistarea bărbatului suspect.

Sfaturile polițiștilor sunt ca pentru siguranţa dumneavoastră şi a bunurilor personale să purtaţi portofelul în buzunarul de la piept, în interiorul hainei, nu în buzunarul de la spate al pantalonilor, de unde poate fi uşor sustras de către infractori, mai ales în locurile aglomerate.

De asemenea, acordaţi mai multă atenţie poşetelor decât plaselor cu cumpărături. Când achitaţi cumpărăturile, scoateţi suma necesară de bani, nu toţi banii pentru a stârni tentaţia hoţilor. Este de preferat să folosiţi carduri bancare, dar fără codul pin notat pe card.

Articolul precedentAutoutilitară încărcată cu butelii, răsturnată între localitățile Tăuții Măgherăuș și Bozânta
Articolul următorFostul președinte Emil Constantinescu a primit, la Sighet, Premiul Libertății