Delegaţia maramureşeană aflată în aceste zile la Roma – unde derulează şi promovează proiectul “Preotul Vasile Lucaciu, promotor al Marii Uniri” – a participat miercuri, în loja oficială, la audienţa Papei Francisc, în Piaţa San Pietro, alături de mii de pelerini veniţi din toate colțurile lumii.

Cu ocazia acestui eveniment, delegaţia din Maramureș alcătuită din reprezentanți ai Consiliului Județean, dar și ai Universității Tehnice Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord Baia Mare, s-a bucurat de un moment unic.

Maramureșenii s-au întâlnit personal cu Papa Francisc, ocazie cu care vicepreşedintele Consiliului Județean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, a avut prilejul de a-i oferi Suveranului Pontif  un medalion cu preotul Vasile Lucaciu, insigna Centenar şi o cocardă tricoloră. Totodată, l-a invitat pe Sanctitatea Sa în județul nostru, reamintind în discursul său despre activitatea pe care a avut-o preotul în promovarea Marii Unirii. Sancitatea Sa Papa Francisc a felicitat delegaţia județului Maramureș și a adresat mulţumiri pentru vizita şi iniţiativa extraordinară de a porni pe urmele preotului Vasile Lucaciu şi în Italia. Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune foto alături de intreaga delegație reprezentativă a județului. Vizita reprezentanților Maramureșului a continuat cu o nouă întâlnire oficială cu cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, cel care răspunde și de activitatea religioasă din România. Cu ocazia acestei întrevederi, cele două părți și-au exprimat aprecierea și susținerea reciprocă în activitatea pe care o desfășoară.
Articolul precedentZone de protecție și de supraveghere stabilite după confirmarea focarelor de pestă porcină africană
Articolul următorSute de pachete de țigări dosite în rezervorul unei mașini