Băimărenii care doresc să participe la alegerile și referendumul din 26 mai 2019, dar au documentele de identitate expirate trebuie să știe că îşi pot reînnoi aceste acte. Ghişeele Serviciului de Evidenţă a Persoanelor vor fi deschise, atât sâmbătă cât și duminică.
Programul va fi între orele 08.00-16.00, iar duminică de la 07.00 la 21.00. Maramureşenii care au acte expirate, pierdute, deteriorate, sau furate și care doresc să participe la alegeri și referendum sunt așteptați să își depună de asemenea documentele.

Se achită taxa de 7 lei la Direcţia de Venituri, care va fi deschisă şi la sfârşitul săptămânii. Pe lângă această taxă, se mai achită şi suma de 1 leu pentru cartea de identitate provizorie.
În ce priveşte urna mobilă, cei care nu se pot deplasa pot transmite cererile în acest sens în cursul zilei de sâmbătă 25 mai. Aceştia pot delega şi un membru din familie care să ceară urnă mobilă.

Solicitările se pot depune, între orele 18.00-20.00, la birourile Secțiilor de votare.
Persoanele internate în unități medicale sau alte așezăminte trebuie să solicite urnă mobilă conducerii instituțiilor respective, care la rândul lor vor depune solicitări la birourile Secțiilor de votare de care aparțin.

Cetățenii bolnavi, care nu se pot deplasa de la domiciliu, pot delega un membru din familie care să ducă solicitarea pentru urnă mobilă la Secția de care aparțin. Pe lângă cerere mai sunt necesare: documentele doveditoare din care să reiasă că persoană respectivă nu se poate deplasa și cartea de identitate valabilă.

Articolul precedentGala Medicilor din spitalele maramureşene
Articolul următorSimpozionul Național Istorico-Teologic din Maramureș a avut loc în Giulești