Stocurile de sânge scad dramatic datorită consumului zilnic și al numărului foarte mic de donatori. În aceste condiții Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș roagă maramureșenii cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani,  care au o stare de sănătate bună, indiferent de grupa sanguină să doneze sânge.

Zilnic, sute de pacienți cu afecțiuni hematologice, oncologice grave, pacienți care necesită intervenții chirurgicale, victime ale accidentelor rutiere, mame, nou-născuți, au nevoie de sânge însă stocurile de sânge au scăzut din cauza numărului mic de donator.

Persoanele care doresc să vină în sprijinul celor suferinzi și să donze sânge trebuie să aibă la ele un act de identitate valabil, să nu fie sub tratament medicamentos, să nu sufere de boli cronice, să fie fără intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni, fără tatuaje sau piercing în ultimele 6 luni. În perioada menstruală și 5 zile după menstruație, donarea de sânge este contraindicată temporar. Potrivit Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș la fiecare donare se completează un chestionar, se fac teste predonare, un consult medical, după care medicul stabilește dacă sunteți eligibili pentru donare.

Articolul precedentZiua Poliției de Frontieră Române: 16 polițiști de frontieră avansați în gradul profesional următor, înainte de termen, pentru merite excepționale
Articolul următorPROIECT: Servicii sociale integrate în Sighetu Marmației